Ta hand om din häst under sommaren

Den härligaste perioden för att vara hästägare har äntligen kommit. Solen strålar, hästarna är släppta på grönbete och dagarna och kvällarna bjuder på härliga turer med sin fyrbenta vän. Köp hem det du behöver innan du glömmer.

Häst som är känslig mot insekter och sol

Hästar kan till exempel vara allergiska mot vissa saker i sin stallmiljö eller utomhus. Detta inkluderar både sol, insekter och pollen.

Även om det inte finns någon lag på att du måste ha skydd för hästen på sommaren, så rekommenderar bland annat Agria Djurförsäkring att du hjälper hästen med skydd från sol och insekter på olika sätt. Enligt en undersökning var stängt skydd det mest populära bland hästägare.

Glöm inte färskt vatten och extra salt

Solen innebär även plågoandar som insekter och värmeslag. Det är viktigt att hästarna får i sig tillräckligt mycket vätska och salt under denna tid. Det är extra viktigt under sommaren att se till att din häst har tillgång till färskt vatten under alla dygnets timmar. De behöver likväl extra salt eftersom de svettas mer under sommartid. Därför kan du, genom att komplettera med en extra saltsten i hagen, hjälpa din häst att bibehålla sina saltnivåer och må bättre.